TRT - Eba TV Kullanımı  Ve Ders Programı

TRT - Eba TV Kullanımı Ve Ders Programı

19.03.2020 221

23 Mart itibari ile başlayacak olan uzaktan eğitim hem EBA üzerinden hemde TVde EBA TV kanalları üzerinden yapılacaktır. Ders programı, Kanalların Frekans Bilgileri ve nasıl kullanılacağı aşağıda belirtilmektedir.

TRT - EBA TV İlkokul, TRT - EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise olmak üzere üç kanal uzaktan eğitimde kullanılacaktır.

Öğrenciler TRT - EBA TV'den ve eba.gov.tr üzerinden yayın akışını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarını, o haftanın hangi gününde ve saatinde yapılacağını öğrenecek ve kendileri için belirlenen saat aralığında yayını takip edeceklerdir. O saatler dışında ekran başında olmaları gerekmeyecektir.

Yayınlar aynı kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar edilecek. Tekrarlayan yayın akışı da yine eba.gov.tr ve TRT internet sitelerinden öğrenilebilir.

Ayrıca eba.gov.tr üzerinden de yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabilecek.

TV Frekans Bilgileri

HD Alış Bilgileri:

SD Alış bilgileri:

Alış frekansı              :12.084 MHz

Alış frekansı              :11.916 MHz

Polarizasyon              : Yatay (H)

Polarizasyon               : Dikey (V)

Sembol oranı              : 13.750

Sembol oranı              : 30.000

FEC                            : 2/3

FEC                            : ¾

Konu eksiği olan öğrenciler eba.gov.tr üzerinden kendi sınıfına ve eksik konularına ait içeriklere ulaşarak tamamlama çalışması yapabilir.

Öğretmenleriniz tarafından EBA üzerinden gönderilebilecek çalışmalar (etkinlik, soru, diğer içerikler vb.) ile de öğrencilerin dersten uzaklaşmaması sağlanabilecektir.

19-03-2020